Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Blauwfazantjes

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Toon
Clear All
new posts

  • Blauwfazantjes

    Hallo,

    Ik heb nu drie keer een losse vogel gekocht. Drie keer is de vogel mij verkocht als een pop. Maar nu blijken bij alle drie de vogels wangvlekken te ondstaan.

    Voordat ik weer een vogel aan ga kopen, heb ik een vraag. Hoe lang duurt het voordat de wangvlekken ondstaan?

    Ik hoor het graag!
    Ruben

  • #2
    wangvlekken

    hallo Ruben,
    bij het blauwfazantje kan het wel 5 a 8 maand duren (soms nog langer)voordat zich de wangvlekken gaan vertonen,mijn advies is ga naar een kweker die je kent en bestel een vogel al voor het kweekseizoen van start
    gaat en haal de vogel op als hij/zij op kleur is.
    m.vr.gr.Harry
    m.vr.gr. Harry

    Opmerking


    • #3
      blauwfazantjes

      Hallo,

      Bedankt voor je reactie. Wat voeren 'jullie' blauwfazantjes. Krijgen deze vogels speciaal voer?

      Ik hoor het graag!!
      Ruben

      Opmerking


      • #4
        . Het Blauwfazantje

        De herkomst van dit blauwfazantje is West-Afrika, Senegal, Guinea, Ghana en Nigeria. Het blauwfazantje wordt ca. 12 cm. groot. Met betrekking tot de aanschaf zijn het geen dure vogels daarom ook komen ze veelvuldig voor in de volières. Daaruit zou men kunnen afleiden dat het sterke vogels zijn. Dat is echter niet waar men moet er erg voorzichtig mee omgaan. De geslachten zijn goed te onderscheiden. De mannetjes hebben namelijk een rode wangvlek, iets wat bij de popjes ontbreekt. Het zijn verdraagzame vogels die gerust met andere soorten kunnen worden gehouden. Het menu bestaat onder andere uit een gemengd tropisch zaad met wat extra millet, eventueel oud wittebrood (voorweken) en groenvoer. Daar het van nature insecteneters zijn mogen insecten en ander dierlijk voedsel, zoals bijvoorbeeld meelwormen, beslist niet in het menu ontbreken. In een ruime kweekkooi of volière gaan ze vaak wel over tot broeden. Ze bouwen hun nest graag in struiken en planten, waarbij hun voorkeur uitgaat naar doornstruiken. Als nestmateriaal gebruiken ze allerlei grashalmpjes en droog mos. Het legsel bestaat veelal uit 4 tot 6 eitjes die circa 13 dagen worden bebroed. Bij de opfok van de jongen is alleen dan succes te verwachten als de ouders de beschikking hebben over dierlijk voedsel zoals boven beschreven en ze aan het opfokvoer zijn gewend voor de broedtijd begint. Naast het levend voer brengen de blauwfazantjes hun jongen ook groot met geweekt brood (denk om bederf!!!), gekiemde zaden en groenvoer. Ze hebben grote behoefte aan mineralen, die dan ook niet vergeten mogen worden. De jongen verlaten na circa 3 weken het nest en kunnen zich na 5 weken zelf redden.

        bron Adri v.Kooten www.vogelproblemen.nl

        m.vr.gr.Harry

        ps,door import verbod zijn de blaufazantjes wel prijziger geworden.
        m.vr.gr. Harry

        Opmerking


        • #5
          Ruben

          Bedankt voor de reactie. Kunnen er meerder koppels van deze soort in een volliere van 4 L x 1 B x 2 H?

          Ik hoor het graag.
          Ruben

          Opmerking


          • #6
            Dat kan op zich wel maar meestal komt er van kweken dan niets terecht. De mannetjes blijken dan meer aandacht voor elkaar dan voor de poppen en/of de jongen te hebben.
            Sommigen zeggen zelfs dat ze elkaar niet eens mogen horen voor een goed kweekresultaat.
            Groet Ton,
            www.allevogels.nl

            Opmerking


            • #7
              blauwfazantjes.

              hallo.
              kweken met blauwfazantjes met meer dan 1 koppel in een vlucht dat vraagt om moeilijk heden omdat ze erg terrotorium gericht zijn.Als ze jongen hebben en deze zijn zelfstandig en het koppel is met een nieuwe ronde begonnen dan de jongen onmiddellijk weg halen anders worden ze door de man afgeslacht.

              het is wel mogelijk om met meer koppels in verschillende ruimtes te kweken,als ze elkaar maar niet zien dus niet tegenover elkaar en naast elkaar in een vluchtje maar om en om gaat prima.
              in ruime kweekkooien gaat ook prima.
              m.vr.gr. harry
              m.vr.gr. Harry

              Opmerking

              Working...
              X