Als dit uw eerste bezoek is bekijk dan de veel gestelde vragen. U moet zich registeren voordat u zelf berichten kunt plaatsen en bijlage kunt bekijken.
Ja ik heb ze ooit gezien bij die schrijver, ben zijn naam even kwijt uit Weerselo. Maar die kreeg ze ook niet op stok dacht ik. Echt prachtvogels, ondanks de eenvoudige kleuren.
Nonastrildes heb ik zelf ooit gehad, maar daar is bijna niet mee te kweken dacht ik.
En karmozijnastrildes zijn echt stressvogels, vogels mij is dat niet middels kweken in stand te houden.
Maar ik kan me vergissen.
Zou het import zijn of wordt hier toch mee gekweekt in NL?
Kan allebei, maar gezien het feit dat beide soorten slechts mondjesmaat in NL worden gekweekt (en omdat dit bepaald geen soorten zijn waar men mee hoeft te leuren) ligt import meer voor de hand.
en voor de meelezers: import betekent niet per definitie illegaal!
Amigo de los Psittacidos
Look deep into nature and you will understand everything better
moerasastrildes! het mooiste afrikaantje is natuurlijk met afstand het napoleonnetje maar de moerasastrilde is altijd al nummer 2 geweest inderdaad zeer zeker import. hij heeft namelijk ook schlegels zitten.
ik hoop dat ze snel bij een goede liefhebber terecht komen. maar voor dat geld zou ik het toch niet doen. zeer kwetsbare beestjes.
Haha of je moet zeggen dat hij zijn geld krijgt als de vogels het een jaar minimaal overleven. Aan de ene kant is het wel een hele leuke uitdaging om hier mee te proberen te kweken, maar aan de andere kant is het ook wel heel erg risicovol en is het geen goedkoop grapje.
Heb ooit eens een koppel kleine cubaantjes gehaald bij een vrouwtje ik meen in Weesp of Bussum, die had gewoon jongen gekweekt in de huiskamervoliere, schitterende vogels vind ik het, de Twatwa's onder Astrildes met hun grote snavels.
Ook had ze Bruinborstastrildes zitten, een insecteneter onder de Astrildes, heel apart, ik ben ze nooit meer ergens anders tegen gekomen.
Nigrita bicolor Nigrita bicolor bicolor Nigrita b. brunnescens Herkomst: Guinee, Sierra Leone, Liberia, Ivoorkust, Ghana, Togo, Benin, Z. Nigeria, Kameroen, Gabon, N. Angola, Centraal-Afrika, Congo, Dem. Repl. Congo (Zaïre), Oeganda, Rwanda en Burundi. Grootte: ca. 11 cm. Bruinborstastrilde (man) Bruinborstastrilde (pop) Voeding: Deze vogels eten geen zaden, ze leven in de natuur van insecten. Ze worden in conditie ...
nonastrilde en moerasastrilde en karmozijnastrilde,s
hallo
de nonastrilde,s heb ik zelf gehad en ook gekweekt en dat ging eigenlijk vrij gemakkelijk,het probleem bij nonastrilde,s is dat ze op een gegeven moment elkaar gaan plukken wat bijna niet meer te stoppen is.
Ik heb er zelf 7 tegelijk gekocht voor een klein prijsje en elkaar uit laten zoeken en ook weleens een mooi aantal gekweekt,alleen het plukken kwam vaak terug.
Ik weet dat er bij de speciaalclub nog een aantal mensen zijn die ze hebben maar de meeste kwekers willen niks en houden er liever 1 of 2 dan te proberen om er mee te kweken.
Ook de karmozijnastrilde,s heb ik zelf gehad,1 pop zelfs 7 jaar achter elkaar en toen verhuisde ze naar tony jochems en die probeerde er verder mee te kweken en heeft er ook jongen uit gekweekt,ik heb ze weggedaan omdat elke keer als ik er een man bij kocht die na enkele maanden of dagen dood ging zelfs soms na een jaar en dan bij de pop met het nest af en de volgende dag dood.
De moeras astrilde,s heb ik zelf nooit gehad wel iemand bij de speciaalclub en die heeft ze ook gekweekt maar blijken toch lastig in leven te houden te zijn op de lange duur.
Ik zou voor dit geld er niet aan beginnen zeker niet als je ze nog nooit gehad heeft,het zijn zeker op de lange duur moeilijke vogels om in leven en in conditie te houden.
De bruinborstastrilde heeft tony ook gehad en ook wel voor langere tijd.
mvg wim
Opmerking