En mijn gevoel laat me nog niet in de steek, het jonge koppel lijkt vast op het nest te zitten broeden. Ze komen zelfs niet meer van het nest als ik de voerbakjes ververs en dat is wel eens anders geweest. Als ze dit keurig volhouden, dan zal ik vanaf 3 november elke dag eivoer gaan aanbieden aan het koppel, omdat op 2 november de eieren moeten uitkomen. Vervolgens leven de jongen de eerste 24 uur op de inhoud vanuit het ei.
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Veelkleuren of Coloria papegaai amadine - Erythrura Coloria
Collapse
X
-
-
Zo zie je maar Hans. Leuk hoor en spannend.
Opmerking
-
dat gaan weer snel dan, ben benieuwd......groeten Ton
mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCLy..._as=subscriber
Opmerking
-
Oorspronkelijk geplaatst door HansV Bekijk BerichtEn mijn gevoel laat me nog niet in de steek, het jonge koppel lijkt vast op het nest te zitten broeden. Ze komen zelfs niet meer van het nest als ik de voerbakjes ververs en dat is wel eens anders geweest. Als ze dit keurig volhouden, dan zal ik vanaf 3 november elke dag eivoer gaan aanbieden aan het koppel, omdat op 2 november de eieren moeten uitkomen. Vervolgens leven de jongen de eerste 24 uur op de inhoud vanuit het ei.
Opmerking
-
Eigenlijk hebben hun al jongen, alleen liggen die bij het andere koppel. Het meest ideale is dat het oude koppel hierna ook nog een nest krijgt met jongen die echt van hun zijn, dan kan Hans namelijk onverwante koppels samen stellen.Amerikaanse sijzen + Postuurkanaries
Vergeet niet te kijken op mijn site!
http://birdbreeder.simpsite.nl/
Opmerking
-
De jongen die op dit moment in het nest van het oude koppel liggen zijn inderdaad van het jonge koppel. Het enige eigen jong van het oude koppel was het 3e jong en dat is overleden. Eventuele nieuwe jongen zijn broertjes en zusjes. Geen probleem, want dan ga ik wel ruilen om onverwant te maken. Dat zal op zich best lastig zijn, omdat mijn oudere vogels allemaal afkomstig zijn van de bekendste coloria kwekers in Nederland. Maar goed dat zien we dan wel weer.
Overigens is dit de laatste ronde voor mijn oudste koppel. Die hebben er al drie ronden opzitten, dus ik vind het welletjes. Zij mogen de huidige 2 jongen naar zelfstandigheid brengen en krijgen dan de ruimte om uitgebreid te rusten. Dat hebben ze ook echt wel nodig. Vooral de pop heeft het op dit moment zwaar. Zij zit slecht in haar veren, maar blijft de jongen netjes voeren. Ik denk dat ze op het punt staat om in de rui te vallen. Ook bij de man zie je wel wat vermoeidheid. Als de 2 jongen zelfstandig zijn verplaats ik ze naar de uitvliegkooi. Daarin mogen ze samen de rui doorlopen. Na de rui scheid ik de mannen en de poppen tot aan het begin van het kweekseizoen.
Opmerking
-
Ze leven nog, maar lijken vooralsnog geen zin te hebben om uit het nest te komen. Ze maken wel regelmatig vliegbewegingen in het nest, dat kan ik duidelijk horen. Ik merk wel dat de ouders wat minder voeden. Normaal een heel voorfront-klep-bakje eivoer per dag en dat is nu ongeveer de helft. Dat is meestal een teken dat de jongen snel uitvliegen, omdat ze wat slanker moeten zijn voor ze uitvliegen heb ik wel eens begrepen. Ik laat ze lekker met rust en hoor het wel als ze het nest verlaten. Dat merk ik snel genoeg aan de roep van de oudervogels. Die proberen dan de jongen van de bodem te krijgen door een hoge toon en steeds van de bodem naar de zitstok te vliegen om de beweging voor te doen. Misschien later vandaag of morgen. Kan niet lang meer duren in ieder geval. Als ze uitgevlogen zijn dan haal ik 2 dagen later het nestkastje weg, zodat de ouders niet aan een nieuw nest kunnen beginnen.
Bij het jonge koppel alweer de 6e dag van het broeden en dat doen ze trouw.
Opmerking
-
Bij het voeren vanochtend sprong het eerste jong van het nest. Grote paniek in de kooi, dus ik laat ze weer even lekker met rust. Later zal ik wel proberen een fotootje/filmpje te maken. Het is de 26e dag, dus het werd wel tijd. Nu is het wachten op nummer 2.
Het jonge koppel gaat vandaag de 8e dag in. Hier zitten ze braaf te broeden. Alleen komt de pop soms van het nest om te paren. De man maakt zich dan groot, strekt zijn rug, gaat hoog op zijn poten zitten en vliegt dan heel snel achter haar aan. Dan speelt ze even hard to get en wordt er vervolgens na een korte achtervolging gepaard. Daarna verdwijnt de man snel weer naar het nest om verder te gaan met broeden.
Opmerking
-
-
het is al een flink jong, als ze het nest uitkomen.groeten Ton
mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCLy..._as=subscriber
Opmerking
-
Prachtig jong al!Amerikaanse sijzen + Postuurkanaries
Vergeet niet te kijken op mijn site!
http://birdbreeder.simpsite.nl/
Opmerking
-
Advertentie
Collapse
Opmerking