Als dit uw eerste bezoek is bekijk dan de veel gestelde vragen. U moet zich registeren voordat u zelf berichten kunt plaatsen en bijlage kunt bekijken.
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Veelkleuren of Coloria papegaai amadine - Erythrura Coloria
Het resultaat is inderdaad mager. Het positieve is dat je bijna een jong op stok hebt.
Het begin is gemaakt en het is natuurbroed. Succes met de volgende kweek.
groetjes fons
Uit gouden korenaren schiep GOD de Goirlenaren
uit het restant de rest van het land.
Tja, het klinkt allemaal prima wat je geeft, maar de mannen doen duidelijk niet goed hun werk.
Te lange nagels, zitstokken zitten goed vast?
De zitstokken zijn van die indraaistokken die bevestigd zijn in het voorfront. Ze zijn nieuw, dus zitten 'muurvast'. Daarbij paren ze vaak op de grond of in het nestkastje heb ik het idee. Dat zijn complete verkrachtingen, waarbij de man zich vastbijt in de nek van de pop.
En de nagels heb ik twee maanden geleden nog geknipt, omdat ze toen echt te lang waren.
Ik ga de mannen en de poppen, maar een tijdje scheiden. En dan probeer ik het in het voorjaar nog eens.
De afgelopen dagen dacht ik al gezien te hebben dan de roze pop een dikke bips had. Dus vanochtend even haar jong gecheckt en in het nest gekeken. Het diertje heeft inmiddels een prachtig veren pak. Het sprong ook direct uit het nest. Toen ik het beestje weer op het nest zette zag ik 3 eitjes in het nest liggen. De kans dat dit wat wordt is natuurlijk klein zolang het jong nog op het nest verblijft. Ik had verwacht dat het al zou zijn uitgevlogen. Het beestje vindt het wel best nu mams ook de hele dag op het nest zit om hem of haar warm te houden terwijl ze zit te broeden en het ook nog wordt gevoed.
Als het is uitgevlogen zet ik wel weer een filmpje online.
Hier hetzelfde probleem Hans, ook bergen onbevruchte eieren. 6 hades, 5 witschedel, 9 chinese zwartkop, 8 vijkleurnon en 6 bleekkopnon eieren allemaal onbevrucht. Driekleurnonnen doen vanaf september nog helemaal niks(4 koppels), zag vandaag voor het eerst een nest in aanbouw. Hadesnonnen doen ook niks meer, de poppen willen wel, maar de mannen niet. Wel nu 3 jonge witschedels uitgevlogen en 1 vijfkleurnon op stok. Helaas ook een vijfkleurman dood op het nest met 3 jongen ook dood. Bij de forbes gaat het wel fantastisch. Na 12 jongen met ring 2014 nu ook al 12 met ring 2015, helaas geen zeegroene. Ook 2 driekleurpapegaaiamadines op stok en nog weer een nest vol eieren, helaas nog geen gele op stok. Verder nu wel bevruchte eieren bij de bleekkopnonnen en chinese zwartkopnonnen, ook nog meer forbes-eieren. De Dorns en Emblema hebben denk ik ook eieren en de cubavinken zijn aan het nestelen. Dus er gaat heus nog meer op stok komen!
Ook ik doe niks anders dan vorig jaar. Wat me wel opvalt is dat het weer totaal anders is. Vorig jaar moest de luchtbevochtiger hard werken al vanaf september, nu slaat hij pas in december aan. Ook de luchtdruk is gemiddeld veel hoger geweest dan vorig jaar. Ik had ook het gevoel dat de vogels er gewoon nog geen zin in hadden in september/oktober.
Het tweede nest met het jong erin kan best nog wat worden, bij mijn gele rietvinken ging het de laatste ronde ook goed. 1 jong bevuilt de eieren niet enorm.
Verder zou ik nu ook stoppen als ik jou was. De coloria's zijn niet zo sterk als de rietvinken en nog een extra ronde kan ook een keer fataal worden. Beter niet de fout maken die ik maakte met de parelhalsamadines, na de derde ronde en weer alles onbevrucht waren al mijn poppen overleden...
Je hebt mooie soorten zitten Sytze. Voor jou is het dus ook onverklaarbaar dat het minder gaat dit seizoen. Ik stop de kweek van de koppels die tot nu toe alleen maar onbevruchte eieren hebben gegeven.
De eieren van paars x roze laat ik liggen. Ik zie wel wat er van komt. Het jong zit inmiddels al 24 dagen op het nest lijkt niet van plan uit te vliegen. Ik heb het gisteren nog luid horen bedelen om voedsel. Hoop dat het allemaal goed komt. Het zou ook beter zijn voor de eieren van dit koppel.
Ga wel kijken of ik nog een andere soort kan vinden die ik nog in mijn broedkooien kan doen. Anders is het ook zo saai.
De ouders zijn heel druk met het jong dat nu door de kooi fladdert. De pop zat niet meer op het nest. Daarom heb ik besloten de eieren tijdelijk om te ruilen met die van een andere pop (geel) die keurig nu op de 4 eieren van de paarse pop zit te broeden. Als de rust is wedergekeerd en de paarse pop weer op de het nest gaat zitten broeden, ruil ik de eieren weer om.
Opmerking