Is het ook een lekkere thee?
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Veelkleuren of Coloria papegaai amadine - Erythrura Coloria
Collapse
X
-
Amerikaanse sijzen + Postuurkanaries
Vergeet niet te kijken op mijn site!
http://birdbreeder.simpsite.nl/
-
Heb vanochtend de 2 oudste jonge poppen, omdat ze door de rui zijn, verhuisd naar de kooi met de oudste pop. Die kan hen mooi de weg wijzen naar het water en voedsel. Het is altijd weer een spannend moment als of ze de voedselbakken weten te vinden. Daarom bied ik ook altijd extra voedsel aan in een bakje op de bodem van de kooi.
In de donkere kooi zitten nu nog de ouders die volledig in de rui zitten en de 3 jongste jongen.
Wat mij overigens altijd opvalt is dat de vogels van de donkere kooi altijd wat moeite hebben met het inschatten van de afstanden in de nieuwe beter verlichte kooi. In het begin knallen ze nog regelmatig tegen de wanden van hun nieuwe verblijf. Na een paar uur gaat dat meestal een stuk beter.
Opmerking
-
Misschien worden de vogels verblind (een beetje dan) en is dat de oorzaak dat ze niet goed kunnen inschatten.
Opmerking
-
Toen ik een maand geleden 2 jonge mannen bij hun vader zette leverde dat 1 dag wat problemen op. Echter daarna was het voorbij. De heren gaan inmiddels prima met elkaar om. Al komt het zelden voor dat de 3 mannen op dezelfde zitstok zitten.
Sinds ik gisteren de twee jonge popjes bij het oudste popje in de kooi heb gedaan levert dat niets anders dan geschreeuw en onrustig opvliegen op. De onrust is zo enorm groot dat ik zelfs op de grond meerdere voederplekken en waterbakjes heb gemaakt. 1 van de jonge poppen zit gewoon op een stok. De andere zit 90% op de bodem van de kooi. De oude pop beweegt zich daar tussen. Als 1 van hen besluit naar een andere zitstok te vliegen is er grote paniek en veel geschreeuw. Er wordt gelukkig wel gegeten en gedronken. Ik kijk het nog een paar dagen aan.
Opmerking
-
Oorspronkelijk geplaatst door Ton Bekijk Berichtik heb wel eens gelezen, dat de temperatuur bepaalt, of het mannen of poppen worden.
Het is overigens aangetoond met zebravinken dat de vogel populatie wel altijd naar een balans werkt (in geval van de Seychelles warbler had het andere motieven). Een broedpaar omsingeld door vrijgezellen mannen bleek significant meer poppen te produceren
Opmerking
-
Oorspronkelijk geplaatst door van Tuijl Bekijk BerichtEen broedpaar omsingeld door vrijgezellen mannen bleek significant meer poppen te producerengroeten Ton
mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCLy..._as=subscriber
Opmerking
-
Kennelijk heb ik een omgeving die goed is voor de poppenkweek. Overigens moet ik dan wel al overtollige poppen lozen, anders zit ik volgend jaar met een mannen overschot. Ik ga het niet testen als je niet erg vindt Met die popjes kan ik een hoop andere kwekers blij maken.
De rust in de 'Poppenkooi' is gelukkig hersteld. Ze dulden elkaar nu in ieder geval naast zich op een zitstok.
Opmerking
-
het is wel typisch, dat er vaker poppen worden gevraagd, dan mannen.
wat dat betreft wel lekker als je meer poppen kweekt.groeten Ton
mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCLy..._as=subscriber
Opmerking
-
Dit topic zal wel even rustig blijven voorlopig. Totdat ik de vogels heb geruild weinig te melden behalve dat het goed gaat met de vogels en dat de jongsten nu ook in de rui vallen.
Daarom heb ik alle filmpjes van de coloria verzameld in een afspeellijst: https://www.youtube.com/watch?v=th5I...7YNATEYbQEdEFw Al mijn filmpjes worden automatisch achter elkaar afgespeeld.
Veel kijkplezier!
Opmerking
-
dat is leuk gedaan Hans.
heb je wel wat te doen van de zomer, met andere soorten ?groeten Ton
mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCLy..._as=subscriber
Opmerking
-
Komt waarschijnlijk een nieuwe soort bij.
Opmerking
-
Alles is op kleur. Volgende week ruil ik een jonge man voor vers bloed. Ik heb drie poppen over. Daarvan gaan er 2 in de verkoop. Mocht je interesse hebben, dan verwijs ik je naar mijn advertentie op Vogelmarkt: http://www.vogelmarkt.net/add_detail...d=768340&rub=5
Volgend jaar start ik dan met 3 mannen en 4 poppen. Ik wil het klein houden en ruimte maken voor andere leuke soorten: Blauwgrijs Roodstaartjes, Prachtnonnen, Hadesnonnen, Diksnavelnonnen of Kortstaart papegaai amadines.
Opmerking
-
Sinds 2e Pinksterdag heb ik 1 man geruild voor een andere natuurbroed man. Ziet er prachtig uit en zit goed in de veren. Komend weekend ga ik twee popjes ruilen tegen een jong onverwant koppel. De toekomstige kweekkoppels krijgen daarmee langzaam vorm. En dan houd ik nog 1 pop over als reserve. Al denk ik erover om haar in het broedseizoen samen met haar zusje en de nieuwe natuurbroed man in de grote kooi te zetten en te zien wat ervan komt. Dan kan ik altijd nog 1 van de poppen uitvangen als het niet blijkt te werken. 1 van deze jonge poppen reageert nu al op de zang van de nieuwe man. Dat ziet er dus goed uit. Foto's van de nieuwelingen zal ik later online zetten. Het eerste koppel kan ik pas rond oktober inzetten. De andere koppels pas later, afhankelijk van hun leeftijd, in november of januari.
Opmerking
-
dat is mooi Hans, je koppels al weer op orde.
hen je nog nagedacht over een soort erbij ?
of laat je het zo ?groeten Ton
mijn Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCLy..._as=subscriber
Opmerking
-
Advertentie
Collapse
Opmerking