Welke hokken heb je dan als ik vragen mag Hans? Ik ga zelf voor Heesakkerskweekkooien, omdat deze van die handige laden hebben en dus snel en efficient kunt schoonmaken naar mijn mening.
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Veelkleuren of Coloria papegaai amadine - Erythrura Coloria
Collapse
X
-
Amerikaanse sijzen + Postuurkanaries
Vergeet niet te kijken op mijn site!
http://birdbreeder.simpsite.nl/
-
@ Niels mijn kooien zijn 62 cm hoog. Ik kan er dus goed inkijken.
@ Birdbreeder Ik heb kooien van Pascal Hemel voorzien van kunststof laden. Deze zijn eenvoudig te reinigen.
Vandaag alleen een Coloria pop geruild voor de groene man. Nou heb ik weer 4 poppen en 3 mannen (incl. het jong). Ik heb amen met de kweker besloten dat ik de Kortstaarten zou afnemen. Alleen waren deze nog niet op kleur. Over 2-3 maanden ga ik terug. De Nonpareilen zijn toch wel wat ingewikkelder te kweken, dus daar wacht ik nog even mee. Super leerzaam gesprek gevoerd over voeding.Last edited by HansV; 16-01-2015, 18:34.
Opmerking
-
Hallo Niels,
Waarschijnlijk 2 tot 3 koppels. Dat is een beetje afhankelijk van mijn eigen kweekseizoen en inkomsten. Een wijze kweker leerde me ooit. 1 koppel is geen koppel. Om je vogels een vrije partnerkeuze te geven kan je het beste starten met minimaal 3 koppels. Hierdoor is de kans op succes het grootst.
De driekleur en roodkop papegaai amadine kost ongeveer 45-60 euro per koppel, de forbes papegaai amadine 80-100 euro per koppel. Kortstaarten doen ongeveer 150-180 euro per koppel, de coloria 250-300 per koppel en de Indische Nonpareil 300-350 per koppel. Poppen zijn los bijna niet te krijgen. Zeker bij de duurdere soorten is dat lastiger. Die zijn ook vaak duurder. Ongeveer 60-65% van het bedrag dat je voor een koppel betaald.
Wil je dus met de Indische Nonpareil starten, dan ben je ongeveer 1000 euro (3-3) kwijt. Je kan ze het beste in kolonie kweken. De andere soorten zijn het beste te kweken per paar. Al schijnt koloniebroed bij de andere soorten ook mogelijk te zijn. Zelfs bij de kortstaart papegaai amadine. Bij alle soorten is ook natuurbroed mogelijk. Al maken veel kwekers gebruiken van Japanse Meeuwtjes. En dat is eigenlijk doodzonde en niet nodig.Last edited by HansV; 17-01-2015, 21:00.
Opmerking
-
Hallo Hans,
Dat klopt ook met de hoeveelheid koppels. Inkomsten staan wel bovenaan.
Dat is niet niks om met een nieuwe soort te beginnen die je hebt en neemt.
Natuurbroed is wel de mooiste en dat heb je nu ook al wel bewezen. Ga je de kortstaarten in een ander kooi houden?
Zit wel te denken om met een soort te beginnen die koloniebroed nodig hebben, maar tijd zat!
We zullen wel zien hoeveel het worden.
Waren de nieuwe eieren ook bevrucht?Last edited by niels be; 17-01-2015, 21:36.Groeten Niels
Opmerking
-
De kooien van de Kortstaarten die ik heb gezien bij de kweker waar ik was waren 80 cm lang. Daar kweekt hij ze gewoon natuurbroed in. Overigens mijn kleinste kooi is 120 cm lengte.
Qua koloniebroed kan je kijken naar bijvoorbeeld alle Nonnetjes, Rietvinken, Gouldamadines, Binsenastrildes en papegaai amadines. Ik zou bij de papegaai amadines wel gaan voor 1 soort, omdat anders de kans op kruisingen bestaat.
Of de eieren bevrucht zijn weet ik niet. Ze zitten te vast te broeden en ik wil ze niet verstoren.Last edited by HansV; 17-01-2015, 22:33.
Opmerking
-
Oh dat is ook niet mega groot die kooien waar die in gekweekt zijn. Zijn de kweek moment van je papegaai amadines gelijk met elkaar. Genoeg kooien? Had je ze ook op 14uur licht zitten de hele jaar door?
Ik vindt de driekleurpapegaai amedines wel mooi! Alleen gaan we niet jaren in deze woning blijven en dan is de vraag welke woning we gaan kopen. Wordt het binnenkweek of buiten of allebei. Vindt de muskaatvinken wel grappig en mooi. Maarjah kun je ze met dna kopen of niet.
Je zult het wel weten wanneer je jongen hebt.Groeten Niels
Opmerking
-
-
Waarom zou je dit niet met Kanaries kunnen doen Niels?
Bichenows reageren zeker op licht, maar waarschijnlijk minder snel als ze nog jong zijn. Ook voeding (eiwitten) en luchtvochtigheidspercentage zijn van belang.
Ik ga komende week kijken voor de Forbes papegaai amadine. Kan wat poppen bemachtigen mogelijk. Dan komen de mannen vanzelf wel.
Driekleuren zou je op zich goed uit elkaar moeten houden. De man heeft meer blauw op zijn kop. Het masker loopt wat verder door naar de achterkant van de kop. Daarbij is de pop vaak wat matter om te zien.
Opmerking
-
Ik kan die lichturen na de kweek wel doen.
Oke dan weet ik dat ook met de bichenows maar moet er wel voorzichtig zijn met zo jong.
Oke forbes zijn wel leuk te zien. Sytze heeft ze in een groep zitten.
Dan zijn de driekleur goed uit elkaar te houden.Groeten Niels
Opmerking
-
Jullie hadden nog foto's van mijn nieuwe popje tegoed. Ze zit in de rui, dus ziet er wat rafelig uit. Ze zit niet heel lekker in de veren en had moeite de eerste dagen de afstand in de kooi te overbruggen. Daardoor had ze in mijn ogen ook wat moeite om haar ontlasting kwijt te raken. Als ze dat deed dan spreidde ze haar vleugels en kwam er na wat persen soms pas wat uit. Ik heb haar wat chiazaad en groen gegeven, zodat het nu wat makkelijk gaat. Morgen krijg ik ga ik mijn Forbes ophalen en dan laat ik een ontlastingsonderzoek doen. Ik denk dat ik haar nog wel een beetje moet oplappen de komende tijd.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Opmerking
-
Opmerking
-
Advertentie
Collapse
Opmerking