Als dit uw eerste bezoek is bekijk dan de veel gestelde vragen. U moet zich registeren voordat u zelf berichten kunt plaatsen en bijlage kunt bekijken.
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Veelkleuren of Coloria papegaai amadine - Erythrura Coloria
Vandaag heb ik de kweek voor koppel groen x blauw stopgezet. Alle drie de onbevruchte eieren heb ik verwijderd. Ik wacht met het scheiden van de man en pop. Op het moment dat het jong van paars x roze zelfstandig is zet ik het apart met de pop van dit koppel.
Wit x geel zit te broeden op de eieren van paars x roze. Dat gaat goed, maar ik ben benieuwd hoe lang ze dit volhouden. Ze hebben er al bijna een hele ronde opzitten. De roze pop negeert de omgeruilde eieren volledig en lijkt zich te concentreren op haar jong. Ik kan de eventuele bevruchte eieren dus niet terugplaatsen.
Een paar foto's als tijdverdrijf voor de zondag...
Ja, de kooi en de zitstokken hebben een poetsbeurt nodig. Dit gaat gebeuren als het jong zelfstandig is over een week of 2. Het is geen poep, maar chiazaad of foniopaddy. Dat plakt enorm aan de zitstokken als de vogels de zaden de snavel langs de zitstok halen.
Samen met mama...
[IMG][/IMG]
Ik ga weer even een stukje vliegen:
[IMG][/IMG]
Het snaveltje begint al te verkleuren:
[IMG][/IMG]
De roze pop, de moeder van het jong, zit er niet zo lekker bij. Ze vliegt een stuk langzamer en zit wat bol. Het kan zijn dat de 3 broedrondes toch een behoorlijke inspanning voor haar zijn geweest. Haar eierproductie lag ook een stuk hoger dan de andere koppels. De eerste ronde 3 eieren, gevolgd door een ronde van 5 eieren en nu 4 eieren in het nest. Ik denk dat het achteraf een gelukkig beslissing is geweest om de gele pop haar eieren te laten uitbroeden. Als het jong zelfstandig is zet ik haar met het jong en de blauwe pop apart. De vorige keer dat ik een man had die er niet goed bij zat heb ik een week lang citroenzuur aan het water toegevoegd. Die knapte daar enorm van op.
De groene man en blauwe pop zitten inmiddels bij te komen van hun broedrondes. Het valt me op dat de pop een stuk groter is. Mogelijk dat dit een probleem is geweest bij de paring. Ik ga haar denk ik, in de toekomst, koppelen aan de witte man. Dat is mijn grootste man. Mogelijk dat deze haar wel kan bevruchten. Al heeft hij dat ook nagelaten bij zijn eigen pop (geel). De gele pop zit inmiddels op de 4 eieren van de roze pop. 3 hiervan lijken bevrucht. Ik hoop dat ze het nog een week volhoudt. Ze zit nl. al 3 weken aan stuk te broeden. Overigens keurig afgewisseld door de man.
@ Ton De moeder zit er nog steeds niet lekker bij. Vandaag de boel maar eens geobserveerd. Ze wordt geplukt door de man en is volgens mij ook in de rui gevallen. Het was een zwaar seizoen voor deze jonge pop. Ik denk eraan haar binnenkort apart te zetten en de man bij het jong te laten. Dat is ook de enige die het jong voerde. Al eet deze tegenwoordig zelfstandig.
@ fons Ik doe het graag. Een foto of filmpje is tegenwoordig snel gemaakt met een mobiele telefoon.
Blauw x groen zitten er perfect bij. Beiden zijn/komen in top conditie. Ze schijnen als nog nooit tevoren.
De gele pop broedt nog steeds op de 4 eieren van de roze pop. Zo te zien is de vrucht van de 3 bevruchte eieren wel helaas afgestorven.
Gisteren een paar zeer fraaie veelkleuren gezien op de districtsshow in Vollenhove. De inzender is trouwens een pure crack, hij bracht ook andere toppers!
Dan weet ik denk ik wel van wie die vogels zijn. Tentoonstellingen zijn niet echt mijn ding. Ik vind het leuker om natuurbroed te kweken met moeilijkere soorten. Daarin zoek ik mijn uitdaging.
Nee dat beweer ik zeker niet. Dat heb je niet goed gezien. Veel respect voor deze heer. Ik weet ook helemaal hoe de beste man kweekt, dus ik kan daar helemaal niets over zeggen. Ik geef alleen aan dat ik het een uitdaging vind om natuurbroed met moeilijkere soorten te kweken en dat ik geen liefhebber ben van tentoonstellingen.
Opmerking