Als dit uw eerste bezoek is bekijk dan de veel gestelde vragen. U moet zich registeren voordat u zelf berichten kunt plaatsen en bijlage kunt bekijken.
Voor het eerst eens in het fotoalbum gekeken.
Erg schattig hoor.
Zijn ze niet nog te klein om te ringen?
Bij zebravinken ring ik ze als ze iets groter gegroeid zijn.
Australische prachtvinken geven hun jongen meestal vanaf dag 1 zaden met een beetje eivoer. Daarom geef ik de vogels ook altijd gewelde zaden door het eivoer. Is wat makkelijker op te nemen en verteren.
Ja elke vogel doet het weer anders natuurlijk. maar wel altijd fijn die volle kroppen te zien.
Ik had eens een koppel zebravinken met maar 1 jong. En zoals dat dan wel vaker gaat werd dat jong niet zo goed gevoerd, waardoor het zwakker werd. Tja en niet piepen is geen voer van pap en mam, dus nog zwakker en dan zou het doodgaan.
Kleine kroppen met maar een beetje zaad.....
Toen heb ik ingegrepen en heb ik zelf bijgevoerd.
Als ik zag dat de ouders van het nest waren na het beetje voeren dat ze deden gaf ik daarna eivoer bij.
Volle kroppen en meneer (dat bleek het achteraf te zijn), sterkte weer aan en leerde dat als hij piepte, dat er toch genoeg kwam. Dus hij ging weer harder piepen en pap en mam daardoor meer voeren en uiteindelijk hoefde ik na een dag of 2 ofzo al niet meer bij te voeren.
is een mooi zwartwang blackface grijs mannetje geworden.
ja ze krijgen klein tropisch zaad, buffalowormpjes, geel trosgierst en eivoer
als ze willen ook grof volierezaad, kanariezaad, paddyzaden(maar volgens mij nemen ze die niet) gras en allerlei groenvoer
ja ze krijgen klein tropisch zaad, buffalowormpjes, geel trosgierst en eivoer
als ze willen ook grof volierezaad, kanariezaad, paddyzaden(maar volgens mij nemen ze die niet) gras en allerlei groenvoer
Kijk maar eens op deze site... In het fotoalbum staat het groeiproces per dag van de zebravinken. Bij de Binsen is dat vergelijkbaar. Je kan ook op mijn youtube pagina kijken. Daarop staat een video dagboek van de zebravink. Heb je een idee...
Naarmate de jongen meer veertjes krijgen blijven de ouders overdag vaker van het nest. Uiteraard moet de temperatuur dat wel toelaten. 's nachts breng(en) ze de nacht door op het nest bij de jongen.
Opmerking